I’d Be A Billionaire Now‘ – Vroege Bitcoiner betreurt de verkoop van 50.000 Bitcoins voor 2012

De prijs van de bitcoin is onlangs gestegen tot boven de 23.000 dollar na het moeiteloos wegnemen van het psychologisch belangrijke niveau van 20.000 dollar. De recente opleving betekent dat de holdings van MicroStrategy in waarde verdubbeld zijn sinds het business intelligence bedrijf miljoenen investeerde in de cryptocurrency in september, toen het vlaggenschip van de cryptocurrency nog sub $11.000 schommelde.

Maar niet elke grote belegger heeft zich als een bandiet gedistantieerd. In een reeks tweets op vrijdag onthulde Martti Malmi, een vroege bitcoin-investeerder, onlangs dat hij meer dan acht jaar geleden 50.000 bitcoins verkocht en in wezen meer dan $1 miljard aan winst heeft gemist. Malmi, die ook een pionier is in het ontwikkelen van bitcoins, heeft in de periode tussen 2009 en 2010 de BTC op zijn persoonlijke laptop ontgonnen en voor 2012 verkocht. Tegen de huidige prijzen zou hetzelfde bedrag vandaag 1,1 miljard dollar waard zijn.

Malmi heeft zijn mammoet BTC-cache echter niet voor niets geliquideerd. Hij kon zijn „saaie“ baan als junior softwareontwikkelaar opgeven en enkele maanden naar Japan verhuizen om de Japanse taal te studeren. Terwijl hij in Japan was, bezocht hij het kantoor van Mt. Gox crypto exchange ver voordat het de beruchte hack kreeg.

Malmi verkocht meer dan 10.000 BTC in 2011 toen de wisselkoers voor de cryptocurrency de $15-$30 range bereikte en gebruikte de opbrengst voor de aankoop van een mooi studioappartement in Helsinki op slechts 22 jarige leeftijd.

Als hij echter nooit zijn oude bitcoin had verkocht, had hij zoveel meer kunnen hebben. De vroege bitcoin-ontwikkelaar betreurt het, maar hij gelooft dat „we met de vroege Bitcoiners iets groter dan persoonlijk gewin in gang hebben gezet“.

In oktober 2011 bood hij een 1000 BTC-prijs aan iedereen die een groot bedrijf zou krijgen om bitcoin te accepteren. Deze premie werd niet opgeëist en hij besloot toen om de rest van zijn Bitcoin-holdings aan HODL te geven. Helaas werd hij gedwongen om het grootste deel van zijn BTC te verkopen tegen een pijnlijk laag tarief van $5 per stuk in 2012, toen hij op jacht ging naar een nieuwe baan.

Hoewel hij de tien cijfers van de winst miste, houdt Malmi nog steeds een deel van zijn spaargeld in bitcoin tot nu toe. „Dat is niet veel, maar toch mooie winsten door de jaren heen. Gelukkig met de recente ontwikkeling“, voegde hij eraan toe.

Malmi heeft geleerd dat, hoewel geld belangrijk is, „je niet rijk hoeft te zijn om een perfect goed leven te leiden“, omdat het vooral om de basisdingen gaat. Belangrijker nog, hij is blij met zijn grotere bijdrage aan de bitcoin ruimte. „Je leeft niet eeuwig. Iets groters dan jezelf nastreven brengt betekenis in het leven“, vat hij samen.