Institutionele cryptomanagers rapporteren een record AUM ondanks de kelderende instroom in de VS.

De instroom van instellingen is de afgelopen week met 59% gedaald, maar het AUM staat op een historisch hoogtepunt.

Volgens de Digital Asset Investment Manager, CoinShares, is de institutionele vraag in de VS licht gedaald, maar Europese fondsen kopen nog steeds

Volgens het Fund Flows Weekly- rapport van 22 maart bedroegen de gecombineerde stromen naar institutionele cryptoproducten $ 99 miljoen voor de week die eindigde op 20 maart.

De gegevens duiden op een aanzienlijke afname van de institutionele vraag, met een instroom van 59% ten opzichte van vorige week , die $ 242 miljoen bedroeg.

De onderzoekers merkten echter op dat het beheerd vermogen van de institutionele beleggingsproducten een recordhoogte bereikte van $ 57 miljard.

Het rapport voegde eraan toe dat hoewel de vraag in de VS is afgenomen, instellingen in Europa en Canada vorige week doorgingen met aankopen

Dagelijkse volumes voor Bitcoin-gerelateerde producten zijn ook met ongeveer 35% gedaald tot $ 713 miljoen per dag, tegenover gemiddeld $ 1,1 miljard per dag in 2021. De handelsvolumes blijven echter stabiel op $ 11,8 miljard per dag.

Na een sterke instroom van Ethereum in februari lijken instellingen opnieuw hun zinnen te hebben gezet op Bitcoin, met $ 85 miljoen aan BTC-fondsen, vergeleken met slechts $ 8 miljoen voor op ETH gebaseerde producten vorige week. CoinShares merkte op dat er erg weinig interesse was in respectievelijk Binance Coin, Ripple en Bitcoin Cash-gebaseerde producten.

Grayscale blijft de marktleider voor institutionele investeringen, met een totaal beheerd vermogen van $ 44,2 miljard volgens een tweet van 23 maart van het bedrijf. Van dat totaal is 84% ​​geïnvesteerd in de Bitcoin Trust van het bedrijf.

Het eigen fonds van CoinShares, dat op de tweede plaats staat in termen van AUM met iets minder dan $ 5 miljard, was de enige institutionele cryptomanager die een uitstroom registreerde voor de week en verloor $ 25,9 miljoen. Het Canadese 3iQ-fonds op de derde plaats steeg met $ 1,1 miljoen tot een totaal beheerd vermogen van $ 1,7 miljard.

Op het moment van schrijven blijft Bitcoin corrigeren na een daling van 3,6% in de afgelopen 24 uur om te handelen tegen $ 54.850. Ethereum verloor 4% in dezelfde periode en verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 1.700.