När traditionella investerare översvämmar Bitcoin-marknaden, varnar Pundit om risker vid

När cryptocurrency-sektorn växer och mognar kan vi förvänta oss att fler och mer bekanta ansikten kommer från den traditionella finansvärlden. Särskilt under tider med ekonomisk osäkerhet.

Det blir mer troligt att de som en gång tyckte att Bitcoin Profit var för långt borta kommer att ge de digitala tillgångarna en annan blick.

Charles Edwards, en digital tillgångschef och forskare på Capriole.io säger att cryptocurrency investerare måste fungera som om marknaderna redan är ockuperade av den gamla finansvakt. Han säger att detta oundvikligen kommer att leda till att kryptomarknaderna rör sig på liknande sätt som de marknader vi redan känner till.

”Den nya världen av Bitcoin som vi måste vänja oss med, drivs av traditionella fondförvaltare.

Varför?

Under de senaste sex månaderna har traditionella investerare översvämmat Bitcoin-marknaden absolut och obevekligt.

Använd traditionella risk-on-off-rörelser vilket resulterar i 1-1-korrelation från Bitcoin. ”

Enligt finanspublikationen TheStreet

”När investerarnas känsla är optimistisk när det gäller ekonomin, geopolitiken och industrin tenderar riskligare tillgångar att bli dyrare. Det är känt som „Risk-On.“ Omvänt, när osäkerhet eller negativitet träffar marknaden, tenderar investerare att sälja dessa mer riskfyllda tillgångar och köpa „säkrare“ tillgångar, sådana som vanligtvis är mindre sårbara för en försvagad syn eller negativt investerarnas förtroende. Detta är ‚Risk-Off.‘ ”

Under tider där risk-on-strategin används är investerare ivriga att köpa tillgångar som kan göra stora drag men tenderar att vara mer riskfyllda. Men så småningom kommer cykler att återgå till perioder med lägre riskrörelser.

Edwards fortsatte med att förklara på sin Twitter efter att BTC och resten av kryptomarknadens rörelser är korrelerade med aktier

„Det betyder bara att i perioder med hög korrelation (t.ex. nu) är Bitcoin mycket bundet till aktiemarknaden på kort sikt.“

Edwards jämförde sedan i princip rörelserna från dessa kraftfulla hedgefonder till pokerspelare som inte avslöjade sina kort.

”Det kallas ackumulering.

Fonder gör inte ljud när de köper, men siffrorna visar att det händer. ”

Edwards bedömning kommer efter att den legendariska hedgefondförvaltaren Paul Tudor Jones avslöjade att han är ett fan av Bitcoin. Milliardärsinvesteraren sa att BTC var „stora spekulationer“ och att han hade lite hud i spelet.

Jones kommenterade också nyligen att „Varje dag som bitcoin överlever kommer förtroendet för det att öka.“

Om kraftmäklare och rika hedgefondförvaltare sätter upp BTC kommer det inte att dröja länge innan allmänheten anser att det är nödvändigt att också äga några.